Piškotki

piskotki-maoly

Na naši spletni strani uporabljamo PIŠKOTKE, da lahko ponudimo najboljšo uporabniško IZKUŠNJO in zagotavljamo kvalitetno vsebino. V skladu z zakonodajo morate potrditi, da sprejemate piškotke na spletni strani MAOLY (načeloma samo enkrat).

O piškotkih
Piškotki niso novost – novo je to, da zakonodaja (ZEKom-1) narekuje lastnikom spletnih strani obveščanje svojih obiskovalcev z uporabo le-teh. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se naloži na uporabnikov računalnik ali mobilno napravo, ko ta obišče določeno spletno stran. Piškotek, ki se shrani ne vsebuje ali zbira informacij. Ob vsakem ponovnem obisku iste spletne strani bo le-ta (s pomočjo brskalnika) pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so torej spletni strani v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Npr. spletna stran se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Piškote lahko prebere in uporablja samo tisti strežnik, ki jih je poslal. Na spletnem mestu vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo vašo izkušnjo. Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Upravljalec spletne strani
MAOLY, Dolniška cesta 10, 1000 Ljubljana, www.maoly.si

Piškotki na maoly.si
1. za spremljanje obiska – kar omogoča preverjanje učinkovitosti vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
2. za prijavo uporabnikov – omogoča uporabniku, da prijavljenih podatkov ne vpisuje vsakič, ko obišče stran

Varovanje zasebnosti
Lastnik maoly.si zbira o uporabniku naslednje podatke: Ime in priimek, naslov, poštna številka, kraj, E-pošto, telefon, naslov za dostavo. V povezavi z dostopom, lastnik maoly.si beleži na strežniku podatke, ki bi lahko služili za identifikacijo (IP naslov računalnika, datum in čas obiska). Ti podatki se lahko uporabijo anonimno v statistične namene in omogočanje boljše ponudbe. Uporabnik je edini odgovoren za točnost in verodostojnost podatkov in kontaktnih informacij, ki jih posreduje prodajalcu. Lastnik maoly.si bo s pridobljenimi podatki o uporabniku ravnal v skladu z veljavno zakonodajo.
Vsak uporabnik z registracijo na maoly.si soglaša, da lahko lastnik maoly.si njegove osebne podatke uporablja za zagotavljanje dostopa do spletne strani in vzpostavljanje kontakta kadar je to potrebno zaradi obveščanja o naročilu.

Kako onemogočiti piškotke v brskalniku?
Hranjenje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabljate. Tako lahko nadzorujete shranjevanje z delno omejitvijo ali pa jih onemogočite. Spodaj so povezave, kjer lahko preverite, kako se to izvede.
Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 ali 8

Vir besedila in zgornje slike je priročnik
Smernice informacijskega poblaščenca: Kdaj lahko uporabimo piškotke?

Telegrami